crna rupa
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saint German - besmrtni grof

Go down

Saint German - besmrtni  grof Empty Saint German - besmrtni grof

Postaj  Admin on ned stu 22, 2009 2:25 am

Saint German - besmrtni grof

Saint German - besmrtni  grof Saintgrrmain

Jedan od misterioznih likova za kojega se vezuju različite priče i legende, između ostalog i da je bio čuveni alhemičar koji je uspeo da pronađe tajnu večnog života i postao besmrtan. Bio je poznat na većini evropskih dvorova, ali se o njemu malo znalo. Ko je bio grof de Saint German? ( grof Sen Žermen)

Prema svim postojećim podacima on je živeo u 18. Veku, rodio se krajem 17.veka, postoje navodi koji dokazuju da je rođen 1690. kao sin udovice Čarlsa II od Španije i grofa Adanera. Ova španska kraljica je bila Maria Anna of Pfalz – Neuburg i ona je glavna junakinja drame Ruy Blas, Viktora Igo-a. Postoje teorije i da je bio sin portugalskog jevrejina Ayvara, kao i tvdnje da je bio sin kralja Portugalijei sin Franca Leopolda Rakocija, princa Transilvanije. U periodu između 1710. I 1822. bio je poznat pod više imena : Marquis de Montferat, ComteBellamare, Chevalier Schoening, Chevalier Weldon, Comte Soltikoff, Graf Tzarogy, princ Ragoczy i konačno Saint German. Poznavao je najpoznatije ličnosti u istoriji kao što su Casanova, Madame de Pompadour, Voltaire, kralj Louis XV, Katarina Velika, Anton Mesmer, a ruski pisac Aleksandar Sergejevič Puškin ga pominje u priči Pikova dama.


Otac mu je bio kralj Transilvanije Ferenz II Rakoczi , majka princeza Carlota od dvorca u Karpatskim Planinama. Nacionalnost Mađar , danas je to područje pod Rumunjskom , prije je bilo pod Mađarskom. Rođen 26.maja.1696 , umro 27.januara.1784.

Cagliostro je jedna od prijašnjih reinkarnacija madam Blavatsky.

Grof Alessandro Cagliostro (1743-1795), slavna figura na dvorovima Evrope, bio je šarlatan koliko i njegovi protivnici. Cagliostro, čije pravo ime je bilo Giuseppe Balsamo, verovatno se sreo sa St. Germainom na Siciliji.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Alessandro_Cagliostro

Saint German - besmrtni grof

Admin
Admin

Broj postova : 87
Join date : 18.05.2009

https://svemir.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Saint German - besmrtni  grof Empty Re: Saint German - besmrtni grof

Postaj  Admin on ned stu 22, 2009 2:31 am

Saint German - besmrtni  grof 605pxalessandrocagliost

http://hr.wikipedia.org/wiki/Alessandro_CagliostroSaint German - besmrtni  grof Blavatska1

http://www.share-international.net/hrv/dodatne_teme/ucenje/helena_blavatsky.htmSaint German - besmrtni  grof Blavatskyyyy

Admin
Admin

Broj postova : 87
Join date : 18.05.2009

https://svemir.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.